Sommar

Besök en slädhundskennel 
Vad gör slädhundarna på sommaren? Häng med in i vår kennel och träffa våra 40
slädhundar. Se hur dom bor, klappa och gosa med dom och följ med på en promenad i vår stora rastgård.

Besöket tar ca 1 timme. Ta med stövlar då det kan vara blött i rastgården. Oömma kläder efter väder.
Pris 100 kr/person. Barn upp till 15 år 50 kr/person.

Bokningsbart alla dagar hela sommaren, tid efter överenskommelse.


Huskypromenad
Vi börjar med ett besök i vår slädhundskennel där ni får se hur hundarna bor. Vi släpper lös några hundar i vår rastgård som ni får klappa och gosa med.

Vi tar på oss midjebälten och spänner fast en varsin hund framför oss innan vi tar en kortare promenad ner till vår fikaplats vid sjön. Här kokar vi kaffe och myser med hundarna, ni har chans att ställa frågor och få veta mer om hur livet på en slädhundskennel ser ut.

Besöket tar ca 2 timmar. Oömma kläder efter väder.
Pris 250/vuxen. Barn upp till 15 år 150/person.

Bokningsbart alla dagar hela sommaren, tid efter överenskommelse.


Vandring längs Vormforsen

Det här är en kortare tur längs Vindelälven där vi tittar på den mäktiga Vormforsen. Vindelälven är ett biosfärområde utvalt av UNESCO och just Vormforsen är även ett naturreservat med extra skyddsvärd natur där vi kan hitta flera sällsynta och rödlistade arter.

Lämplig för hela familjen.
Det finns eldstäder och fikaplatser längs vägen, medtag gärna eget fika.
Vi bjuder på kaffe och saft.

Turen tar ca 2 timmar.

350 sek/person
150 sek/barn upp till 4-15 år
Barn 0-3 gratis


Kanot- och kajakturer
Följ med på ett härligt paddeläventyr på Ruskträsket. Trots sitt lite tråkiga namn så är Ruskträsket en stor och fin sjö med många fina vikar och öar. Har vi tur ser vi örnen som häckar på en av de små öarna.

Kanot- och kajakturerna leds av en kunnig guide som dels berättar hur man gör och sedan visar dig runt på en fin tur i sjön. Inga förkunskaper av paddling krävs, dock simkunnighet hos alla vuxna.

Kanotturen passar för hela familjen då även barn kan följa med.
På kajakturerna är det en person/kajak och barn över 15 år är välkomna.
Det går alldeles utmärkt att kombinera kajak och kanot.

Pris:
3 timmar utan fika
625/person
300/barn under 15 år

4 timmar med fika
750/person
350/barn under 15 år.

Kvällstur 3 timmar utan fika
750/person
350/barn under 15 år

Heldag inklusive lunch
1300/person
500/barn under 15 år

Bokning på förfrågan.


Hundtur med vagn / Norrskenstur med vagn

Många tror att man bara kan köra hundspann på vintern. Men hösten är ju faktiskt vår stora uppladdning inför vintern. Nu sker all träning så att hundarna ska orka med att jobba i flera månader framöver. Så vill ni prova på hundspann utan att frysa i 30 minusgrader och med en härligt grön eller kanske höstgul skog runt omkring er istället för vit snö, då är det här turen för er!

På den här turen så kör vi 4-hjuliga vagnar med plats för en förare och en eller två passagerare. Vagnen har fotsteg på insidan hjulen där föraren står och sedan ett styre där man håller i sig och styr och bromsar som på en cykel.

När vi möts vid vår kennel så börjar vi alltid med en säkerhetsgenomgång där vi går igenom hur vi kör vagnarna. Sen släpper vi lös hundarna som ska springa och hjälps åt att sela på dem och sätta in dem i spannen. Några av hundarna kommer vara helt galna och hoppa och skrika medan några lugnt väntar på att vi ska bli klara. Men så fort vi börjar rulla så kommer du enbart höra gruset som knastrar under hjulen.

Och liksom hundarna som vaknar till liv när det är svalare ute, så gör även de vilda djuren. Vi har möjlighet att se älgar, harar och olika skogsfåglar längs med vägen. Vi vet även att det finns björn i området, ännu har vi inte sett någon, men nån gång ska ju vara den första. Kanske blir det under just din tur!

När vi åkt halva vägen så kommer vi stanna så att ni kan byta förare. Sen kör vi vidare till Vindelälven som är ett biosfärområde utvalt av UNESCO. Vindelälven är oreglerad och en av de 4 nationalälvarna vi har i Sverige. Vi kommer köra ner till älven och låta hundarna svalka sig och dricka vatten innan vi parkerar vid vår fikaplats där vi gör eld, kokar kaffe och löser alla världens problem samtidigt som vi njuter av utsikten över älven och skogen.

Efter fikat så vänder vi om hem igen, nu vet ni ju hur allt fungerar och ni kan slappna av och kolla ännu djupare in i skogen, kanske har fler djur vaknat till liv nu? Väl hemma igen kommer hundarna få sitt välförtjänta snacks innan vi selar av dem och tackar dem för turen. Hundarna får gå hem till sina hundgårdar och vi säger tack för den här gången.

Kanske ses vi igen, på en släde nästa gång.

Du behöver ha kläder efter väder. Du kommer antagligen bli smutsig!
Turen kräver att du kan prata flytande svenska eller engelska.

Turen är ca 3 timmar lång
Pris: 1250/person

Den här turen går på förfrågan. Minst 2 gäster.
Starttiden är flexibel och anpassas efter temperaturen ute.

Från och med September erbjuder vi Norrskenstur med vagn.
Samma upplägg som ovan men då kör vi på kvällen istället.
Starttid 20.00
Pris: 1450/ person