Familjen

Wild Lapland är ett litet familjeföretag som drivs av Morgan och Lina. Vi bor mitt i skogen, vårt jobb är att vara ute i naturen och våra största intressen är olika utomhusaktiviteter.

Morgan är en stor snöälskare. -15 är den perfekta temperaturen om ni frågar honom. Och han har även drabbats av Polarhundssjukan….
”Polarhundsjukan börjar med att du skaffar en slädhund. Sen en till, och en till, och en till och till slut har du tappat räkningen. Vanligtvis brukar folk kanske stanna upp och tänka till lite när bilen är full med hundar och det faktiskt inte får plats fler. Men jag köpte en större bil och ett släp” Säger Morgan.

Friluftsliv har alltid varit en stor del av Morgans liv. Han har spenderat många fina timmar tillsammans med sin pappa fiskandes i någon sjö eller älv. Och så fortsatte det, Morgan studerade till fiske- och jaktguide på gymnasiet. Han har gjort militärtjänst som gruppledare och sjukvårdare med speciellt fokus på att jobba i kallt väder. Han har även drivit Katterjåkk turiststation tillsammans med en vän. Och efter det, år 2005 slog polarhundssjukan till. Och som ni förstår så finns det inget botemedel.

Lina har alltid älskat djur. Hon drömde om att bli veterinär. ”När jag var 15 år fick jag min första hund som jag började att träna med. Och där någonstans ändras drömmen, veterinär var inte riktigt min grej. Men som många andra 15-åringar så visste jag inte alls vad jag ville jobba med, det enda jag visste var att hundar alltid skulle vara en stor del av mitt liv” Säger Lina.

Lina började på ett hundsportsgymnasium och det förändrade hela hennes liv. Hon fick möjlighet att prova på hundspann, och gissa vad som hände? Hon fastnade direkt, såklart!

Morgan och Lina träffades första gången 2008. 2010 flyttade Lina upp till Kiruna för att plugga till naturguide och började då att jobba med Morgan och hans hundar.
Och sen 2012 driver vi företaget tillsammans och sen 2016 driver vi även ”Familjen AB” tillsammans.

Med 50 hundar och 2 barn kan man säga att vi har fullt upp, men vi älskar det!