Hundarna

”Våra huskys är superstjärnor och våra bästa vänner” Det är vad Lina sa till lokaltidningen när de gjorde en artikel om oss. Och det stämmer!

Vi har 50 Alaskan Huskys, både tikar och hanar, valpar och pensionärer. Dom är glada, hårt arbetande och mycket lojala hundar som älskar att springa. Dom behöver springa. Dom är födda till att springa.

Alaskan Husky är en blandras från början. Du kan inte gå på någon utställning med en Alaskan Husky. Men du kan vinna världens längsta slädhundstävling. Det är därför alla våra hundar ser olika ut. Några är vita, några är svart och några få är till och med gula. Några har blå ögon och några har bruna, det spelar ingen roll för oss.

Vi avlar på bra egenskaper:

  • Älskar att springa
  • Bra päls- och tasskvalitet
  • Vänliga mot båda människor och andra hundar
  • Äter bra, även när de är trötta
  • Gillar att jobba
  • Laganda

Det här, och mycket mer är vad vi kallar en bra slädhund.

När du följer med oss på en tur så kan vi berätta allt som du vill veta om hundarna, och antagligen mycket mer!

Hero – där allt började!

När Morgan köpte Hero var han en ouppfostrad unghund som knappt var tränad alls. Men han hade dom vackraste blåa ögonen någonsin. Morgan var en nybörjare när det kom till hundspann , lika så var Hero. Men tillsammans så utforskade de sakta men säkert slädhundsvärlden. De testade sig fram, de misslyckades och de försökte igen och till slut så lärde de sig, båda två. Och snart blev Hero inte bara Morgans huvudledare, utan även hans bästa vän.

Hero litade på vart enda ord som Morgan sa, höger, vänster, över sjön, ut i djupsnön, över bergen och in i skogen. Och när snöstormen kom och Morgan inte längre visste vägen hem, då litade han på Hero. Hero tog honom alltid tillbaka hem igen.

Morgan och Hero har gjort allt tillsammans. Det är tack vare Hero som Morgan är den hundspannsförare han är i dag. Och det är tack vare Hero som vi faktiskt håller på med det här.

Vissa hundar är en ”once-in-a-lifetime-dog”. Och det var verkligen Hero. Men han finns fortfarande kvar i sina barn, barnbarn och barnbarnsbarn som driver det här företag med oss idag.