Om oss

loggawl

Välkommen till Wild Lapland Vi är ett hundspannsföretag i Ruskträsk, ca 3,5 mil utanför Lycksele i Västerbottens län. Efter 11 år i Kirunafjällen, där vi bland annat drev Abisko Dogsled, har vi flyttat tillbaka till skogen – där vi hör hemma.

Wild Lapland står för skönheten i den vilda naturen. Skogen, fjällen, älvarna, sjöarna, myrarna och det fantastiska djurlivet vi har runt omkring oss. Med hundspann finns möjligheten att njuta av allt det och bli ett med naturen.

Vi erbjuder aktiviteter med hundar året om. Slädhundsturer på vintern och våren, promenader och kennelbesök på sommaren och vagnsturer på hösten. Ett besök hos oss kan vara i allt från 30 minuter till flera dagar. Önskar du något som inte finns på hemsidan så hör bara av dig, vi kan skräddarsy turer och paket in i minsta detalj för att passa perfekt för just din semester.

Wild Lapland är ett litet familjeägt företag där gästen och upplevelsen står i största fokus. Tillsammans med hundarna såklart, som är våra bästa vänner och fantastiska medarbetare.

Kom och ta del av vårt sagolika liv och häng med på ett äventyr du aldrig kommer glömma.

 

Morgan
Jag älskar snön! -15 grader är perfekt. Jag är född och uppvuxen i södra sverige, värmland mer exakt. Hästar var den stora grejen under min uppväxt. Min pappa är hovslagare och vi hade både egna hästar och andra djur på gården.
När jag började gymnasiet var det självklart att plugga till jakt- och fiskeguide och tack vare skolan hamnade jag i Tjuonajokk på en fiskecamp där jag jobbade som guide. Och här började min förälskelse till vintern. Jag gjorde militärtjänst som gruppledare och sjukvårdare med speciellt fokus på att jobba i kallt väder. Under lumpen så träffade jag Mattias, vars far drev Katterjåkk Turiststation. 2005 tog vi över turiststationen tillsammans och drev vandrarhemmet samtidigt som vi upptäckte fjällvärlden runt omkring. Vi hade vinter från oktober till juni och bodde mitt på fjället, vilket gjorde det lätt att drabbas av ”polarhundssjukan”.

Polarhundssjukan börjar som så att du skaffar en slädhund. Sen en till. Sen en till ändå. Sen börjar du tappa kontrollen. ”Vanliga” människor kanske stannar upp och funderar lite när bilen är full med hundar, men jag köpte en större bil, och ett hundsläp. Och här står vi idag med ca 45 hundar, en massa slädar, och ett gigantiskt hundsläp. Jag hoppas att jag aldrig blir frisk från polarhundssjukan 🙂

Lina
Jag har alltid varit en djurmänniska. Så länge jag kan minnas har jag velat bli veterinär. Men jag insåg ganska fort att det skulle krävas alldeles för mycket plugg för att bli veterinär, jag var mer praktiskt lagd än så och hade nog inte haft tålamod med fler år i skolbänken. Istället så hittade jag Forshagaakademin där jag pluggade hundsport, vilket var en av de roligaste perioderna i hela mitt liv. Det var även här jag kom i kontakt med draghundssport för första gången och började åka skidor med min hund. Det var även här på forshagaakademin som jag fick möjlighet att göra min praktik uppe i norrland på ett riktigt hundspannsföretag (Morgans företag). Och jag blev biten kan man säga, hundspannsbiten. Direkt efter gymnasiet flyttade jag upp till Kiruna där jag pluggade till Naturguide genom umeå universitet för att sedan börja köra hundspann på heltid. När jag inte jobbar med huskysarna så har jag en Groenendal som jag tränar lydnad och agility med, förhoppningsvis så blir vi farliga på tävlingsplanen i framtiden.

Jag jobbar även som fotograf och brinner lite extra för att fota bröllop, kärleksporträtt och familjebilder.