There and back again! Chasing the lights!

Upplev dom två bästa sakerna i livet. Köra ditt eget hundspann genom skogen och spendera natten ute i en tältkåta till den sprakande elden i kaminen.

Efter en halv dag på släden så kommer vi fram till vår camp. Nu är det dags att börja jobba på riktigt. Hundarna ska tas om hand, selas av, matas och göras klara för natten, vi ska göra eld för att värma upp tältkåtorna och sen är det äntligen dags för middag. Här på campen finns varken ström eller rinnande vatten, det betyder att det kommer att vara både knäpptyst och kolsvart på natten.

Vi träffas klockan 13 vid vår kennel. Här får ni låna overaller och skor och vi går igenom all utrustning och kollar så att vi har allt vi behöver. Vi börjar med en säkerhetsgenomgång innan vi släpper ut hundarna och selar på dem och sätter fast dem i spannen. Och så åker vi! Hundarna springer, och äntligen har äventyret börjat på riktigt.

Halvvägs genom turen så stannar vi och tar paus, kokar kaffe och njuter av naturen. Senare under eftermiddagen kommer vi fram till vår camp och där gör vi i ordning allting inför natten. När allt jobb är klart och middagen är uppäten så finns det lite fri tid till att göra vad ni vill. Kanske ta en promenad med snöskor? Dricka mer kaffe framför brasan eller bara ligga på ett renskinn i snön och titta efter norrskenet.

Natten spenderar vi i en uppvärmt tältkåta. Ni sover på renskinn i varma sovsäckar och självklart finns det tillräckligt med ved för att hålla elden vid liv hela natten om ni vill.

På morgonen så börjar vi med att mata hundarna så att dom hinner vila och smälta maten innan det är dags att springa igen. Sen är det frukost för oss och dags att packa ihop. Vi selar på hundarna och förbereder oss för några timmar till på släden. Vid lunch landar vi hemma i kenneln där vi selar av hundarna och släpper hem dom igen. Och så är äventyret över för den här gången.

Ingår:
Vinterskor och skoteroverall
Sovsäck
Pannlampa
Middag dag 1, frukost dag 2.

Bra att veta:
Det kan vara allt från +5 till -40 grader.
Vi är ute hela tiden
Ingen elektricitet eller rinnande vatten på campen
Utedass

2 halva dagar och 1 natt
6200 SEK/person
En person/släde

Den här turen kräver god fysisk kondition.

Om du har några frågor eller vill göra en bokningsförfrågan, vänligan kontakta oss via kontaktformuläret nedan.

Namn (required)

Email (required)

Vilken tur är du intresserad av?

Matrestriktioner eller allergier?

Meddelande