Sommaraktiviteter

Hundspann på hjul

Vad gör huskysarna på sommaren är en av de vanligaste frågorna vi får, svaret är: springer såklart!  Under sommarens svala nätter passar vi på att avnjuta naturen i ljuset som aldrig försvinner. Träffa hundarna i dess rätta miljö och känn kraften av de ivriga och glada huskysarna.
Från och med september erbjuder vi även norrskensturer!

Kajak- och kanotturer

Vi erbjuder kajak- och kanotturer i olika miljöer och svårighetsgrader. Paddla kanot hela familjen på den stora sjön Ruskträsket och njut av en fika vid stranden. Eller paddla fiskekajak längs en mysig bäck mitt i skogen. Och för den lite mer erfarna eller den som vill ha ett längre äventyr kan vi även erbjuda havskajaker i vindelälven, kanske under midnattssolen?

Husky walk

På den här turen får ni inte bara besöka vår kennel utan vi tar även med oss några huskysar och går en härlig promenad ner till sjön. Där stannar vi och fikar, myser med hundarna och njuter av tystnaden i skogen. Är det varmt kanske ni vill passa på att ta ett dopp i sjön tillsammans med hundarna?

Vandring vid Vormforsen

Det här är en kortare vandringstur längs Vindelälven där vi tittar på den mäktiga Vormforsen.
Vindelälven är ett biosfärområde utvalt av UNESCO och just Vormforsen är även ett naturreservat med extra skyddsvärd natur där vi kan hitta flera sällsynta och rödlistade arter.

Kennelbesök

Vad gör slädhundarna på sommaren? Hur bor de, och vad äter de? Följ med in i vår kennel och träffa våra 40 slädhundar så ska vi svara på alla era frågor. Vi släpper ut några hundar som ni kan klappa och gosa med och sen går vi promenad i vår stora rastgård.