Vinteraktiviteter

Blueberrytour (3h)

På en träsläde klädd med flera lager mjuka och varma renskinn sitter du bekvämt och njuter av turen. En guide kör släden och 10-14 hundar drar dig genom det lappländska vinterlandskapet. Halvvägs genom turen kommer vi att stanna och göra upp eld, koka kaffe och få lite varmt att dricka. Den här turen passar perfekt för fotografering och filmning medan hundarna springer. Den professionella guiden finns alltid i närheten för att svara på alla dina frågor.

Läs mer och boka här.

Mushers Joy (4h)

Välkommen in i hundspannsvärlden. Du kan välja mellan att köra dig helt egna hundspann eller att dela släde tillsammans med en vän.

Vi börjar turen med en lektion i hundspannskörning. Sedan selar vi tillsammans på hundarna och hjälps åt att göra i ordning spannen.

I mitten av turen stannar vi vid vår tältkåta där vi äter en enklare sopplunch och kokar kaffe över elden.

Läs mer och boka här.

Kvällsturer (3-4h)

Vill ni följa med på en hundspannstur på kvällen? Ni kan sitta upp till 4 personer på en stor släde som en guide kör, den här turen är perfekt för att spana efter norrsken.

Eller så kan ni få testa på att köra er egen släde på vår Moonlight Mushing som bara körs några få datum per år då det är fullmåne.

Halvvägs genom turerna så stannar vi och fikar vid vår tältkåta eller någon annan fin plats utomhus.

Läs mer och boka här.

Wild and free mushing
(6 timmar)

En heldag i vildmarken.

Den här turen är för dig som har lite erfarenhet eller för dig som vill göra en längre tur. Lär känna dina nya lagkamrater. Bli en del av spannet och känn kontakten mellan de hårt arbetande slädhundarna och föraren. Den här turen tar oss långt in i vildmarken och vi stannar för lunch någonstans i skogen.

Läs mer och boka här.

There and back again. Chasing the lights!
(24 timmar)

Upplev dom två bästa sakerna i livet. Köra ditt eget hundspann genom skogen och spendera natten ute i en tältkåta till den sprakande elden i kaminen.

Efter en halv dag på släden så kommer vi fram till vår camp. Nu är det dags att börja jobba på riktigt. Hundarna ska tas om hand, selas av, matas och göras klara för natten, vi ska göra eld för att värma upp tältkåtorna och sen är det äntligen dags för middag. Här på campen finns varken ström eller rinnande vatten, det betyder att det kommer att vara både knäpptyst och kolsvart på natten.

Läs mer och boka här.

Snöskotur
(2-3 timmar)

När snön ligger meterdjup så är det nästan omöjligt att ta sig någonstans utanför vägarna utan snöskor. Det är en häftig känsla att nästan flyta ovanpå snön och ha möjlighet att gå där ingen annan har gått på länge.

Njut av en kaffepaus mitt ute i skogen eller följ med på en kvällstur med facklor och pannlampa och upplev naturen i mörkret istället.

Läs mer och boka här.

 

Vi är en Västerbotten Experience. Det betyder att du erbjuds de riktigt genuina upplevelserna av Västerbottens kultur och natur när du besöker oss.
Det är en kvalitetsstämpel som garanterar att ett område i Västerbotten kommer att ge dig allt det ovannämnda: boende, mat och aktiviteter enligt dina önskemål.
Som en Västerbotten Experience bygger vi vår verksamhet på hållbarhet. Och karaktäriseras alltid av Västerbottens livsstil och gästvänlighet.
Håll utkik efter märket Västerbotten Experience när du planerar din resa.
Läs mer om Västerbotten Experience på:

visitvasterbotten.se