Kvällsturer

Norrskensjakt (3h)

På en träsläde klädd med flera lager mjuka och varma renskinn sitter du bekvämt och njuter av turen. En guide kör släden och 10-14 hundar drar dig genom det lappländska vinterlandskapet. Halvvägs genom turen kommer vi att stanna och göra upp eld, koka kaffe och få lite varmt att dricka. På den här turen så är vi ute för att leta efter det dansande norrskenet. Våra hundar tar oss långt ifrån civilisationen och alla ljusföroreningar, vilket ger oss bra förutsättningar för att se norrsken om vädret är på vår sida.

Vi vill att alla ska vara med och göra i ordning hundarna. Vi sätter tillsammans på selar och hakar fast dem framför släden. Du kommer att få lära känna hela vårt team redan innan vi åker iväg.

Turen är ca 15-20 km, beroende på väder och snöförhållanden. När vi kommer tillbaka till kenneln så hjälps vi återigen åt att sela av och släppa hem hundarna till sina hundgårdar.

Pris
1400 sek/person
7-15 år: 800 sek
0-6 år: 400 sek

Minst 2 personer

Moonlight mushing (4h)

Några få gånger varje vinter har vi helt fantastiskt månljus som tillåter oss att köra hundspann i mörkret utan att ens behöva använda pannlampa. Att upptäcka naturen i månens ljus är något helt fantastiskt, allt ser helt annorlunda ut, natten blir blå och skuggorna leker i snön.

Den här turen startar med en lektion i Hundspannskörning. Håll i släden, böj på knäna och använd bromsen. Efter det är det dags att möta hundarna och få på selarna. När hundarna selats fast i sina spann så är det dags för oss att bli helt klar, dra igen overallen, få på vantarna och slå på kameran! Hundarna är proffs, vilket våra gäster oftast inte är. Vi tar det lugnt och försiktigt till en början och snart har ni kommit på hur det går till. Kom bara ihåg! Använd bromsen!

På den här turen kör du ett eget spann. Det finns också möjlighet att du och din vän kan dela på ett spann. Vi stannar till efter cirka 30 minuter för att sträcka på benen, byta förare eller kanske ta en bild. Här stannar vi max 5 minuter för att sedan återuppta vår färd genom vinterlandskapet. Efter ytterligare cirka 30 minuter så är vi halvvägs och stannar för att fika. Vi gör upp en eld och värmer oss och kokar naturligtvis kaffe. Efter fika så vänder vi spannen och kör hemåt.

När vi kommer hem så väntar snacks för hundarna och en välförtjänt kram till alla som jobbat framför släden. Sen tar vi av selarna och släpper hem hundarna till deras hundgårdar.
Nu är det bara att komma ur overallen och göra sig redo för nästa äventyr!

Tillgängliga datum för denna tur :

4/12-17/12
3/1-16/1
2/2-15/2
2/3-15/3
1/4-14/4

19.00-23.00

Pris:
2250 SEK/person, köra egen släde
1850 SEK/person, dela med en vän

Om ni har några frågor eller vill göra en bokningsförfrågan, vänligen fyll kontaktformuläret nedan.

Namn (required)

Email (required)

Vilken tur är du intresserad av?

Matrestriktioner eller allergier?

Meddelande