Wild and free mushing

En heldag i vildmarken.

Den här turen är för dig som har lite erfarenhet eller för dig som vill göra en rejäl tur. Lär känna dina nya lagkamrater. Bli en del av spannet och känn kontakten mellan de hårt arbetande slädhundarna och Mushern. Den här turen tar oss långt in i vildmarken och vi stannar för lunch någonstans i skogen.

På den här turen går vi djupare in på hemligheterna i hundspannsvärlden. Du kommer lära dig mer, köra mer, prata mer, och äta mer än på Mushers joy.
Vi startar som alltid med en lektion i hanteringen av släden och hundarna. Sedan släpper vi lös hundarna på startplatsen så att de kan värma upp lite samtidigt som vi sätter selar på dem. Till sist sätter vi fast dem i spannet och gör oss själva redo. Starten är alltid lite stressig men vi tar det lugnt och stilla så att alla kommer igång. Vi gör ett snabbstopp efter 20-30 minuter för att justera spannen, ta en bild eller sätta på ett par tumvantar till men sedan är planen att låta hundarna göra det dom är födda till, springa! Vi kör cirka 1,5 timme till upp till vårt lunchställe och det är här våra Alaskan huskys kommer till sin rätt.

Njut av utsikten, gör en film eller ta bilder eller bara stå på släden och beundra hundarna som nu gör exakt det dom är född till!
När vi stannar för lunch ger vi hundarna en matbit och sedan gör vi upp eld för att laga renköttsgryta åt oss själva.
Nu har vi tid att lösa världens problem, eller bara göra en snöängel eller dricka kaffe sittandes på ett renskinn i snön.

Vi är ute i ca 6 timmar beroende på väder och spårförhållanden. På den här turen är det bra att ta med ett set med extra kläder, extra sockar, en varmare mössa och vantar.

 

Ingår:
Vinterskor och overall.
Lunch

Ingår ej:
Transfer till och från kenneln.
Mössa och handskar.

Pris:
3500 SEK/person, köra egen släde.
2800 SEK/person, dela släde med en vän.

Om ni har några frågor eller vill skicka en bokningsförfrågan, vänligen kontakta oss via formuläret nedan.

Your Name (required)

Your Email (required)

Which tour are you interested in?

Food restrictions or allergies?

Your Message