Om oss

Wild Lapland

Morgan är en stor snöälskare. -15 är den perfekta temperaturen om ni frågar honom. Och han har även drabbats av Polarhundssjukan….
”Polarhundsjukan börjar med att du skaffar en slädhund. Sen en till, och en till, och en till och till slut har du tappat räkningen. Vanligtvis brukar folk kanske stanna upp och tänka till lite när bilen är full med hundar och det faktiskt inte får plats fler. Men jag köpte en större bil och ett släp” Säger Morgan.

Friluftsliv har alltid varit en stor del av Morgans liv. Han har spenderat många fina timmar tillsammans med sin pappa fiskandes i någon sjö eller älv. Och så fortsatte det, Morgan studerade till fiske- och jaktguide på gymnasiet. Han har gjort militärtjänst som gruppledare och sjukvårdare med speciellt fokus på att jobba i kallt väder. Han har även drivit Katterjåkk turiststation tillsammans med en vän. Och efter det, år 2005 slog polarhundssjukan till. Och som ni förstår så finns det inget botemedel.

Hundarna

Wild Lapland består även av 28 Alaskan Huskys, både tikar och hanar, valpar och pensionärer. Dom är glada, hårt arbetande och mycket lojala hundar som älskar att springa. Dom behöver springa. Dom är födda till att springa.

Alaskan Husky är en blandras från början. Du kan inte gå på någon utställning med en Alaskan Husky. Men du kan vinna världens längsta slädhundstävling. Det är därför alla våra hundar ser olika ut. Några är vita, några är svart och några få är till och med gula. Några har blå ögon och några har bruna, det spelar ingen roll för oss.

Vi avlar på bra egenskaper:

  • Älskar att springa
  • Bra päls- och tasskvalitet
  • Vänliga mot båda människor och andra hundar
  • Äter bra, även när de är trötta
  • Gillar att jobba
  • Laganda

Det här, och mycket mer är vad vi kallar en bra slädhund.

När du följer med oss på en tur så kan vi berätta allt som du vill veta om hundarna, och antagligen mycket mer!

Hero – där allt började

När Morgan köpte Hero var han en ouppfostrad unghund som knappt var tränad alls. Men han hade dom vackraste blåa ögonen någonsin. Morgan var en nybörjare när det kom till hundspann , lika så var Hero. Men tillsammans så utforskade de sakta men säkert slädhundsvärlden. De testade sig fram, de misslyckades och de försökte igen och till slut så lärde de sig, båda två. Och snart blev Hero inte bara Morgans huvudledare, utan även hans bästa vän.

Hero litade på vart enda ord som Morgan sa, höger, vänster, över sjön, ut i djupsnön, över bergen och in i skogen. Och när snöstormen kom och Morgan inte längre visste vägen hem, då litade han på Hero. Hero tog honom alltid tillbaka hem igen.

Morgan och Hero har gjort allt tillsammans. Det är tack vare Hero som Morgan är den hundspannsförare han är i dag. Och det är tack vare Hero som vi faktiskt håller på med det här.

Vissa hundar är en ”once-in-a-lifetime-dog”. Och det var verkligen Hero. Men han finns fortfarande kvar i sina barn, barnbarn och barnbarnsbarn som driver det här företag med oss idag.

Vi ser fram emot att höra ifrån dig

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kontakt

BOKA NU BOKA NU